Nieuwe oplossingen voor criminaliteit

  • Kaj

    Nieuwe oplossingen voor criminaliteit

    Overheid moet erkennen dat criminaliteit en sociale overlast in achterstandswijken ernstig uit de hand gelopen is. Voorkom dat georganiseerde bendes steeds machtiger worden, zoals in bijv. Brazilië, Rusland en Mexico.

    De tientallen miljoenen die afgelopen jaren zijn besteed aan kunstsubsidies enz. in Vogelaarwijken hebben criminaliteit niet verminderd, integendeel.

    Baseer criminaliteitsbestrijding op experimenteel wetenschappelijk onderzoek en niet langer op de onbewezen ideologische anti-autoritaire aannames uit de seventies. Bijvoorbeeld: experimenteer twee jaar lang met militaire assistentie voor boswachters, brandweer, ambulances en politie (inclusief waterpolitie en spoorwegpolitie), in bijvoorbeeld Apeldoorn. Dit kan op kosten van defensie.

    Militairen kunnen o.a. bij een aanhouding of rel het publiek op afstand houden, zodat agenten veilig en ongestoord kunnen werken. Geef militairen daarvoor aanvullende opleiding, pistool, pistoolmitrailleur of multifunctionele 18,5 mm shotgun. Geef hen ook uitschuifbare wapenstok (PR-24 Expandable).

    Experimenteer ook met functionele SWAT-uniformen voor politie. Ik denk dat criminele jongeren dat ook mooier vinden dan het huidige onpraktische, oncomfortabele en wat arrogant uitziende politieuniform. Nederlandse politie moet veel minder tijd en geld besteden aan zelf het wiel uitvinden. Neem gewoon het Amerikaanse SWAT-uniform over.

    In Singapore gaan zeer zware straffen samen met zeer weinig criminaliteit. Dat wordt verzwegen door veel Nederlandse criminologen.

    Geef veelplegers 20 jaar zware taakstraf, plus ‘s avonds elektronisch huisarrest en voorlichting via webvideo’s, webfora en radio.Geef daarbij ook voorlichting over psychische en andere problemen. Onderzoek dat systeem wetenschappelijk in internationale samenwerking.

    Verbied verheerlijking van criminaliteit, alcoholmisbruik en harddrugs op radio en tv. Raadpleeg buitenlandse top-experts via Engelstalig wetenschappelijk webforum over ‘crime reduction’, ‘penal innovation’ en ‘gang prevention’. Nederlandse overheid moet zelf dat wetenschappelijk webforum opzetten. Nivelleer inkomens sterk. Stem SP.

  • Kaj

    Bepaalde allochtone groepen in de Nederlandse samenleving zijn statistisch oververtegenwoordigd in criminaliteit en andere vormen van normoverschrijdend gedrag. Het is onjuist en immoreel om overmatig te generaliseren over etnische groepen. Maar te weinig generaliseren van onderzoeksgegevens van een beperkte steekproef naar een totale onderzoekspopulatie is een even grote wetenschappelijke fout.

    Het is decennialang taboe geweest bij de Nederlandse overheid om de ernstige en uiteenlopende problemen met de bovengenoemde etnische bevolkingsgroepen te benoemen. En beleidsmakers die dat toch voorzichtig probeerden, werden telkens weggezet als racisten, en hun bestuurlijk carrière werd bedreigd.

    De overheid heeft daardoor decennialang weggekeken en geprobeerd om de problemen met deze etnische groepen op te lossen door een te toegeeflijk beleid, zelfs als daarbij ambtenaren langdurig geïntimideerd werden.

    Ook wordt er door veel Nederlandse gedragswetenschappers beweerd, dat zware straffen niet zouden helpen tegen criminaliteit en andere vormen van ongewenst gedrag. Die stelling is gebaseerd op de nooit bewezen ideologie, dat criminelen meestal slachtoffer zijn van de maatschappelijke orde, dat criminelen door psychopathologie machteloos zijn om hun misdadige gedrag te veranderen, en dat repressie van misdaad per definitie zal leiden tot een maatschappelijke geweldsescalatie en een fascistische dictatuur. Lichamelijk en geestelijk geweld van criminelen wordt daarbij ten onrechte gezien, als een noodzakelijke uitlaatklep van emotionele spanningen en autoritaire onderdrukking.

    Maar die stelling over straffen is een onterechte en misleidende conclusie. Hij is namelijk alleen gebaseerd op het bewezen feit, dat celstraf de recidivekans verhoogd. En deze conclusie gaat voorbij aan het feit, dat er ook moet worden gekeken naar andere strafeffecten, zoals afschrikking van nieuwe daders en criminele incapacitatie (oftewel tijdelijke uitschakeling) tijdens de straf.

    En deze conclusie gaat er ook aan voorbij, dat er nog veel nieuwe alternatieve typen straffen kunnen worden onderzocht dan celstraf. Ernstiger is dat deze ideologie door veel gedragswetenschappers aan beleidsmakers wordt verkocht als wetenschappelijk bewezen feiten. Dat is misleiding. En daardoor krijgen wetenschappelijke experimenten met nieuwe strafvormen geen kans.

    Bij nieuwe alternatieve straffen voor criminelen kun je denken aan bijvoorbeeld een jarenlange taakstraf van 60 uur per week overdag, gecombineerd met elektronisch huisarrest 's avonds en verplichte morele en psychosociale voorlichting via internetvideo’s.

    En voor de zwaarste misdrijven kun je ook een jarenlange werkstraf opleggen in een werkkamp, zodanig dat die straf de overheid geld oplevert. Dat moet dus winstgevend worden georganiseerd. Dat vereist een cultuuromslag in het denken bij de overheid.

    WEBLINK

    Left Realism And Crime

    http://www.historylearningsite.co.uk/left_realism_crime.htm

    www.historylearningsite.co.uk/left_realism_crime.htm

    Ik stem SP.